Producten

mini Stella Vie - Solar Team Eindhoven

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Voor het Solar Team Eindhoven heeft 2ontwerpers ook dit jaar het bouwpakket van de nieuwe Stella ontwikkeld, de mini Stella Vie. Met het bouwpakket kan een echt werkende zonneauto gemaakt worden die net zoals de Stella Vie rijdt op zonne-energie. Dit bouwpakket wordt zowel voor educatieve doeleinden op grote events als voor relatiegeschenk gebruikt. 

Workshop tekenrobot- Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Welke mooie tekeningen kan een tekenrobot maken? Hoe maak je zo'n robot en maakt het uit hoeveel stiften je gebruikt? Dit ontdekken de kinderen bij deze workshop door zelf deze robot in elkaar te zetten en ermee te experimenteren!

Workshop Bee- Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Kinderen laten beleven en experimenteren met wetenschap en techniek, dat is het doel van de workshops die op het Science Centre Delft gegeven worden. Bij deze workshop zetten de kinderen zelf een robotbeestje in elkaar, dat alle kanten op kan bewegen als het helemaal af is en op de juiste manier in elkaar is gezet!

Bouwpakket STORM motor - STORM studenten team. TU Eindhoven

Ontwikkeling en uitvoering door 2ontwerpers

 

Voor het studententeam van de TU Eindhoven heeft 2ontwerpers een educatief bouwpakket ontwikkeld gebaseerd op de elektrische motoren die het team heeft gebouwd. Het team heeft twee elektrische toermotoren gebouwd. Hiermee hebben ze succesvol in tachtig dagen een reis rond de wereld – genaamd de STORM World Tour – , gemaakt. Zo hebben ze wereldwijd de potentie van elektrisch vervoer op de kaart gezet. Tijdens de tour hebben ze lezingen en workshops gehouden bij bedrijven en scholen, waarbij ze leerlingen en kinderen deze mini STORM motor hebben laten maken en laten rijden.

Workshop Lamp - ICER, DRU-fabriek

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

De tweede workshop in de rij die 2ontwerpers voor het Innovatiecentrum ICER heeft ontwikkeld, is deze lamp. Met verschillende stalen plaatjes, een houten voet en de onderdelen om een lamp te laten branden, gaan de kinderen zelf aan de slag. Een handleiding begeleidt ze in het in elkaar zetten van een fitting met snoer en stekker. Ze ontwerpen en maken zelf de arm van de lamp door een constructie te ontwerpen en maken met de losse staalplaatjes.

Bouwpakket Nuna 8 zonneauto - Solar Team Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Voor het NUON Solar Team en het Science Centre Delft heeft 2ontwerpers een bouwpakket ontwikkeld van de nieuwe zonneauto Nuna 8 van het studententeam uit Delft. Deze zonne-auto is mini versie van de echte Nuna 8 die in oktober meedoet aan de World Solar Challenge in Australië.   Na het in elkaar zetten van deze mini Nuna 8 kan deze, net zoals de echte Nuna 8, rijden op zonne-energie!

Workshop VosLED-je - ICER, DRU fabriek

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Het innovatiecentrum ICER in Ulft heeft 2ontwerpers gevraagd om verschillende workshops voor kinderen van 8-12 jaar te ontwikkelen. Eén daarvan is VosLED-je. Dit aluminium vosje is een lampje dat de bezoeker vanuit een gelaserd plaatje aluminium zelf vouwt en met een lichtcircuitje in elkaar zet.  De kinderen ontdekken met het maken van dit vos-lampje verschillende technieken, technologieën en weetjes over de achtergrond van de DRU fabriek, Techniek en Wetenschap.

Workshop Racer - ICER

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Voor het innovatiecentrum ICER heeft 2ontwerpers een educatief programma ontwikkeld met verschillende workshops voor kinderen van 6-12 jaar. Deze racer-auto is hiervan één. Het is ontwikkeld voor jonge kinderen die hiermee kennis maken met aandrijving. Deze auto kunnen de kinderen in elkaar zetten en laten rijden door middel van het opwinden van een elastiekje. 

Workshop Bushmaster - Nationaal Militair Museum

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

De Bushmaster is een technische workshop die 2ontwerpers voor het nieuwe Nationaal Militair Museum heeft ontwikkeld. Het is een workshop waarbij jonge kinderen dmv een bouwplaat, enkele technische onderdelen en een kartonnen basis een model van een militaire auto kunnen laten rijden.  Door middel van een handleiding, bouwplaat en technische onderdelen zetten ze stap voor stap de onderdelen in elkaar tot een rijdende miniatuur Bushmaster. De kinderen leren hierbij hoe een circuitje gemaakt kan worden en wat weerstand is.

Workshop Helm - Nationaal Militair Museum

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Voor het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg heeft 2ontwerpers een drietal workshops ontwikkeld, waaronder De Helm. De Helm is een workshop waarbij jonge kinderen dmv een handleiding, een bouwplaat en een paar splitpennen een militaire helm kunnen vouwen/maken. Er zijn twee varianten; één die nog ingekleurd en versierd kan worden naar eigen fantasie en één met een camouflage-print.

Workshop uitschuifbare Periscoop - Nationaal Militair Museum

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

De Periscoop is een interessant (technisch onderlegde) workshop die 2ontwerpers voor het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg heeft  ontwikkeld. De workshops voor het NMM die we hebben ontwikkeld zijn allemaal gebaseerd op de militaire wereld, zo ook de periscoop. De Periscoop is een workshop waarbij jonge kinderen dmv een handleiding, bouwplaat en twee spiegeltjes een uitschuifbare periscoop kunnen maken. De kinderen kunnen hiermee om onmogelijke hoeken kijken zonder zelf gezien te worden…...

Workshop Zonnebeestje - Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Bij deze workshop maakt de bezoeker haar  eigen zonnebeestje dat voortbeweegt op zonne-energie. Er kunnen drie basisvormen voor het lijfje gekozen worden, waarop de zonnecel en de trilmotor als basisonderdelen geplaatst moeten worden. Met het maken van de connectie tussen de motor en de zonnecel gaat het beestje trillen en beweegt zich voort. Het beestje kan met papieren vleugels en verschillende pootjes naar eigen wens gevormd worden, waardoor er vele verschillende beestjes door elkaar bewegen in de zon! De bezoeker maakt hiermee op een leuke en eenvoudige manier kennis met zonne-energie!

Workshop Lichthuisje - Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Bij dit lichthuisje wordt het circuit gemaakt met ‘conductive’ inkt, ofwel geleidende inkt. Zonder te hoeven solderen leren kinderen hoe een klein circuitje gemaakt moet worden om een led-lampje te laten branden. Hierdoor is deze workshop erg geschikt voor jonge kinderen. Naast het maken van het circuit moet het huisje in elkaar gezet/gepuzzeld worden, waarbij ruimtelijk inzicht komt kijken. Door experimenteren en doen, leren de kinderen!

Workshop Stad van de toekomst - Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Deze workshop is gebaseerd op een project van The Why Factory?. Dit is een onderdeel van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Een van de meest aansprekende projecten is Opening the Tower. Hier worden (op schaal) grote wolkenkrabbers gebouwd van Lego die een zoveel mogelijk open structuur hebben. Zo ontstaan toekomstige kantachtige torens. Wat zou de wereld mooi worden met dit soort gebouwen! Op het Science Centre gaan de bezoekers zelf aan de slag met witte lego en wordt ze gevraagd om een toren of huis van de toekomst aan het water of in het bos te bouwen. Alle bouwwerken bij elkaar op de stadsplaat met de figuren geeft een nieuwe kijk op de stad van de toekomst door de ogen van de kinderen/bezoekers.

Workshop Creatief Ontwerpen - Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Je eigen ontwerp bedenken, wat is dat leuk! Deze workshop heeft als doel kinderen kennis te laten maken met techniek en het Delftse ontwerpproces. Door 2ontwerpers zijn twee varianten van de workshop ontwikkeld, een voor de middenbouw en een voor de bovenbouw van het Primair Onderwijs. Bij deze workshop kan er uit drie onderwerpen gekozen worden: ‘Huis van de toekomst’, ‘Auto van de toekomst’ en ‘Knikkerbaan’. Door middel van opdrachtkaarten en ontwerpmateriaal, doorlopen de kinderen  in groepjes van 4 op hun eigen manier de verschillende stappen van het ontwerpen en presenteren ze uiteindelijk hun eigen unieke ontwerp aan de klas.

Bouwpakket Nuna 6 zonneauto - Science Centre Delft, NUON

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Voor het Nuon Solar Team heeft 2ontwerpers het bouwpakket van de NUNA6 zonnewagen ontworpen. Deze is de opvolger van de workshop NUNA5. Het Nuon Solar Team zal dit bouwpakket inzetten bij de marketing van de Nuna6. Daarnaast nemen ze de bouwpakketten mee naar Australie om daar de NUNA-workshop op scholen te geven. Tijdens de workshop zullen kinderen zelf de NUNA in miniatuur gaan maken met behulp van een handleiding en een bouwpakket. De grootste uitdaging is om het model echt te laten rijden op zonne-energie!

Workshop Hovercraft - Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Deze workshop is ontwikkeld bij het thema “water”. Kinderen maken naar aanleiding van een handleiding en een bouwpakket een hovercraft. De hovercraft heeft als basis een simpele schaal en kan door de rok zowel over de vloer als over het water zweven. Dit model wordt aangedreven door een propellor.  Hierbij is de uitdaging om het model zo in elkaar te zetten dat de propellor gaat draaien en de rok goed wordt opgeblazen!

Workshop Propellerauto - Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

De workshop is de derde in rij van de auto-workshops voor het Science Centre. Kinderen maken naar aanleidng van een handleiding en een bouwpakket een propellorauto. Dit model wordt aangedreven door een propellor. De basis van het bouwpakket bestaat uit kartonnen onderdelen. Ook hierbij is de uitdaging om het model zo in elkaar te zetten dat de propellor gaat draaien en het model gaat rijden!