Projecten

Adventures 2 Smarter World  - www.A2SW.com

2ontwerpers is mede-initiatiefnemer

 

What if...... Hiermee begint elke challenge van het Adventures 2 a Smarter World (A2SW) project. Met A2SW is het doel om kinderen over de wereld samen te laten nadenken over de toekomst van duurzaamheid, smart technology, wetenschap en techniek. Met opdrachtgevers worden uitdagende challenges ontwikkeld, waarbij leerlingen onderzoeken, ontwerpen en aan de slag gaan met 21st Century Skills. Dit initiatief past binnen het STEAM onderwijs. Scholen krijgen twee digitale modules voor het digibord, waarmee de leerlingen stap voor stap aan de challenge kunnen werken en ze dmv korte filmpjes en informatie over het onderwerp informatie kunnen opdoen voor de challenge.

 

BSO  projecten - Science Centre Delft

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Steeds meer BSO's brengen een bezoek aan het Science Centre Delft en combineren dit met een leuke workshop. Om aan het bezoek en de workshop meer inhoud te geven heeft 2ontwerpers twee educatie modules ontwikkeld voor op de BSO. Deze modules geeft de BSO de mogelijkheid om interessante thema's voor op de BSO te combineren met een bezoek aan het Science Centre en een workshop die daar op aansluit. Het project zal vervolgens worden afgerond op de BSO. 2ontwerpers ontwikkelde hiervoor twee educatieve kits met workshops waar de BSO zo mee aan de slag kan.

 

 

Woonboot van de toekomst - ICER

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Voor ICER Innovatiecentrum heeft 2ontwerpers een uniek educatie pakket/workshop ontwikkeld, waarbij de leraar met de leerlingen met behulp van twee digitale modules en werkbladen in teams in de klas gaan onderzoeken en ontwerpen. Met de opdracht om een woonboot van de toekomst te ontwerpen gaan ze aan de slag. Vervolgens gaan de leerlingen tijdens een bezoek aan het  innovatie-centrum ICER hun eigen ontwerp maken, testen en presenteren.

 

 

Stella education class USA - R. Tavener, NXP, Nederlands Consulaat

Bouwpakket en digitale educatietool door 2ontwerpers

 

De afgelopen maanden zijn er in samenwerking met 2ontwerpers, meerdere  Stella education classes georganiseerd in Californië. Tijdens deze sessie gaan scholieren aan de slag met de mini Stella Lux bouwpakket Niet alleen gaan ze de mini Stella Lux zelf maken en testen, maar ze krijgen ook informatie over het project, team en de achtergrond van zonne-energie doormiddel van een digitale tool en live video gesprekken met het Solar team in Nederland.

 

 

Gastdocent Ontwerpernd & Onderzoekend leren - UpvA

College en begeleiding door 2ontwerpers

 

In september heeft Ilse van 2ontwerpers het vak Onderwijs in het onderzoekend en ontwerpend leren van de Universitaire Pabo van Amsterdam begeleidt als gastdocent. Na de gastcolleges kregen de studenten de opdracht om leerlingen Wetenschap en Technologie te laten ervaren/leren doormiddel van de exhibits die ze zelf moesten ontwerpen en maken.

De scholen en leerlingen waren zo enthousiast dat ze het jammer vonden dat het maar eenmalig was.....

Speurtochten - Nationaal Militair Museum

Concept, inhoud en vormgeving door 2ontwerpers

 

Naast de verschillende workshops heeft 2ontwerpers voor het nieuwe Nationaal Militair Museum ook twee speurtochten ontwikkeld. De jongere doelgroep krijgt met een set kaarten en een plattegrond de opdracht om het geheim van de Kolonel op te lossen. De oudere kinderen moeten doormiddel van het speurboekje een code kraken om zo de Kolonel te helpen.Mini Stella-zonneauto in de USA - NXP

Bouwpakket door 2ontwerpers

 

Na het winnen van de World Solar Challenge heeft de Stella zonne-auto een tour gemaakt in de USA op initiatief van NXP. Tijdens deze tour zijn verschillende steden aangedaan, waarbij op enkele scholen leerlingen de mini Stella (ontwikkeld door 2ontwerpers ) gingen bouwen en testen. Het was een groot succes! Omdat in Californië de zon goed scheen kon er buiten een race worden gehouden met de mini Stella’s! Een heel goed voorbeeld van ontdekkend leren op het gebied van techniek educatie.

300 leerlingen bouwen mini Stella zonneauto - NXP

Bouwpakket door 2ontwerpers

 

In april hebben 300 leerlingen in het bijzijn van de echte Stella zonneauto, de mini Stella zonneauto gemaakt met de bouwpakketen van 2ontwerpers in een project van NXP.

 

Klik hier voor een filmpje van die dag.

Doceren vak ontwerpend en onderzoekend leren - Universitaire PABO Amsterdam (UpvA)

Inhoud, begeleiding en beoordeling door 2ontwerpers

 

Ilse heeft als gastdocent 4 weken lang het vak 'Ontwerpend en onderzoekend leren' gedoceerd en begeleidt aan een groep studenten van de Universitair Pabo van Amsterdam. Met haar achtergrond en ervaring heeft ze de studenten geleerd met welke stappen en methodes de toekomstige leraren techniek kunnen integreren in het didactische vakkenpakket. Belangrijke opdracht die de leerlingen hierbij kregen is dat ze zich moesten gaan  inleven in de beleveniswereld van de schoolkinderen.

De studenten gaven aan de methode erg interessant en leuk te vinden en ook de schoolkinderen waren helemaal enthousiast bij de test!

Ontwerpen en inrichten workshopruimte - Science Centre Delft

Ontwerp en invulling door 2ontwerpers

 

Voor in één van de workshopruimtes van het Science Centre heeft 2ontwerpers verschillende spellen ontwikkeld. Hierbij gaat het voornamelijk om de doelgroep kinderen van 4-6 jaar aan te spreken en te prikkelen. De kinderen kunnen op de whiteboards aan de muren een huis of auto in elkaar puzzelen. Als ze meer uitdaging willen, is er de Ceasarcode of een Sudoku die opgelost kan worden en kan er geëxperimenteerd worden met het tandwielenspel..

Ontwerp tentoonstelling 'Een Delftse voetstap in Afrika' - Techniekmuseum Delft

Ontwerp en invulling door 2ontwerpers

 

Deze tentoonstelling is naar aanleiding van het lustrum van de TU Delft voor in het Techniek Museum door 2ontwerpers ontworpen en uitgevoerd. De tentoonstelling laat een selectie van projecten in Afrika zien van medewerkers van de TU Delft. In twee maanden heeft 2ontwerpers samen met het Techniek Museum deze succesvolle tentoonstelling neergezet, waarin zowel kinderen als volwassenen de projecten kunnen beleven, interessante informatie kunnen vinden en leuke activiteiten kunnen doen. Van idee tot en met uitvoering heeft 2ontwerpers een hoofdrol gespeeld in dit project.

Ontwerp inrichting kantine en hal - EWI TU Delft

Ontwerp en uitvoering door 2ontwerpers

 

Voor dit grote project kreeg 2ontwerpers de vrije hand om het oude restaurant opnieuw in te richten. Met een vooraf afgesproken budget en een eisen en wensen lijstje is 2ontwerpers aan de slag gegaan.  Een goed doordachte indeling en de ontworpen meubels hebben er voor gezorgd dat er 400 leerlingen plaats kunnen nemen aan verschillende tafels en zitunits. Door verschillende tafels en zitunits hebben de studenten en medewerkers de keus of ze in groepen aan de grote tafels en banken gaan zitten of meer privé aan de kleine Delftse tafels. Naast het ontwerp, invulling en vormgeving heeft 2ontwerpers het project geleid en verschillende partijen aangestuurd.

Ontwerp tentoonstelling 'Roboworld' - Techniekmuseum Delft

Ontwerp en invulling door 2ontwerpers

 

Deze tentoonstelling is in samenwerking met een tweede ontwerper voor het Techniek Museum door 2ontwerpers ontworpen en uitgevoerd. De tentoonstelling laat ontwikkelingen in de robotica zien met onder andere projecten van de TU Delft. In deze tentoonstelling zijn veel  activiteiten voor kinderen en volwassenen, met als meest bijzonder object de sprekende interactieve ICat. 2ontwerpers heeft samen met het Techniek Museum deze tentoonstelling neergezet van idee tot en met uitvoering..